Post: Storgata 11, 0155 Oslo   E-post: rorg@rorg.no

Internasjonale utviklingsspørsmål

Ressurssider fra RORG-Samarbeidet

2007

Sider:  « 1234
Multilateralt partnerskap med næringslivet - OPS, OPS!
torsdag 25. januar 2007

Multilateralt partnerskap med næringslivet - OPS, OPS!

Et farlig partnerskap, var tittelen på en rapport fra vaktbikkja CorpWatch om UNDPs flørting med transnasjonale selskaper i 1999 - samme år som Kofi Annan lanserte Global Compact under Verdens økonomiske forum i Davos. "Markedsmultilateralisme" er det nye begrepet Benedicte Bull og Desmond McNeill innfører for å beskrive de nye samhandlingsformene som nå vokser fram. Bra eller farlig?


Den årlige styrkeprøven
onsdag 24. januar 2007

Den årlige styrkeprøven

I helga startet Verdens sosiale forum i Nairobi og idag samles Verdens økonomiske forum i Davos. Den årlige styrkeprøven mellom verdens maktelite og dens mer eller mindre folkelige motkrefter er igang, blant annet om Doha-runden.


Soria Moria - ikke fullt så fantastisk likevel?
tirsdag 16. januar 2007

Soria Moria - ikke fullt så fantastisk likevel?

- Fantastisk, uttalte erkebiskop Desmond Tutu i Sør-Afrika etter at han ble kjent med innholdet i regjeringens Soria Moria-erklæring i 2005. Nå gjør professor Patrick Bond ved University of Kwazulu-Natal i Durban (Sør-Afrika) opp status etter et drøyt års praksis.


- Ei ny tid er i emning
fredag 12. januar 2007

- Ei ny tid er i emning

Sivilisasjonskrig, klimakrise, den gule fare og imperiets sammenbrudd. Dette er noen av de framtidsscenarier som gjør seg gjeldende i våre dager og bidrar til tvil om grunnlaget for Jens Stoltenbergs framtidsoptimisme. Men de fleste er enige om at maktforholdene i verden endrer seg. I følge Halle Jørn Hanssen flytter makta sørover. Er det bra for verdens fattige?


Godt, Nytt, Grønt År?
fredag 05. januar 2007

Godt, Nytt, Grønt År?

- Klimautslippene må ned, sa statsminister Jens Stoltenberg i sin nyttårstale og ønsket alle et godt, nytt år fylt av fremtidstro. Årsskiftet har vært preget av været, men troen på framtida generelt og klimaet og statsministeren spesielt varierer.


Sider:  « 1234
Redaktør: Arnfinn Nygaard
Sist oppdatert: 08. desember
Om disse sidene
Sidene er utarbeidet med økonomisk støtte fra NoradUtforming og publiseringsløsning fra Noop.

Vil du abonnere på nyhetbrevet RORG Nyhetsmelding med e-postadressen ?

Sikker på at du vil fjerne e-postadressen  fra nyhetsbrevlisten RORG Nyhetsmelding?