Post: Storgata 11, 0155 Oslo   E-post: rorg@rorg.no

Internasjonale utviklingsspørsmål

Ressurssider fra RORG-Samarbeidet

Nyheter:

Lær av debatten, Solheim

I sitt svar (Ny Tid 17. august) til mitt essay om bistandspolitikk skriver utviklingsminister Erik Solheim «Jeg får korreks fra Hem for å mene at vi i dag har muligheten til å utrydde fattigdommen.
Av Mikal Hem, journalist | Fredag 24. august 2007

(Debatt i Ny Tid 24.08.07)

Jeg skaper urealistiske forventninger, hevder han, for kunne vi dette, ville fattigdommen faktisk vært utryddet (Ny Tid 17. august)». Dette er ikke riktig. Solheim får korreks av meg for å påstå at man i dag vet hvordan man skal utrydde fattigdommen, ikke for å hevde at det er mulig. Solheim skaper urealistiske forventninger, hevder jeg i essayet, for visste vi det, ville problemet vært løst. Hvis Solheim vet hvordan man utrydder fattigdommen, vil jeg gjerne at han forteller det. Det er nok ganske mange, i tillegg til meg, som kunne tenke seg å vite nettopp det.

Solheim skriver i innlegget at han bevisst har invitert til debatt, men han ser ikke ut til å ville ta lærdom av debatten. «Det er allment akseptert at verden i dag har de nødvendige ressursene og kompetansen for å komme helt i mål», skriver han. Er det noe bistandsdebatten viser, så er det nettopp at dette ikke er allment aksepterte sannheter.


Redaktør: Arnfinn Nygaard
Sist oppdatert: 12. januar
Om disse sidene
Sidene er utarbeidet med økonomisk støtte fra NoradUtforming og publiseringsløsning fra Noop.