Post: Storgata 11, 0155 Oslo   E-post: rorg@rorg.no

Internasjonale utviklingsspørsmål

Ressurssider fra RORG-Samarbeidet

2012-2013: Stortingsvalget 2013:

SV

Her har vi samlet de viktigste dokumentene og uttalelsene m.m. fra SV.
Endret: Mandag 12. august 2013

Intervjuer, kommentarer og debattinnlegg i media:

 • Nyttårsønske, kommentar av Audun Lysbakken (SV) i Bergens Tidende 03.01.12
  Mitt nyttårsønske er derfor ganske enkelt: At vi setter de store spørsmålene øverst på dagsordenen i valgåret. De to største vil avgjøre hva slags samfunn og levekår vi selv, våre barn og våre barnebarn vil få. Hvordan vi de neste årene møter klimaendringene og finans- og gjeldskrisen vil avgjøre hva vårt nye århundre skal bli.
 • Norge i utlandet, debatt av Snorre Valen i Dagsavisen (nye meninger) 26.10.12
  Dag Leraand har i sitt innlegg i Dagsavisen 23. oktober helt rett i at vi har hatt soldater i utlandet over lengre perioder enn krigen i Afghanistan. Han trenger likevel ikke være bekymret for mine historiekunnskaper. Noe av mitt poeng var nettopp at det er en helt grunnleggende forskjell mellom de fredsbevarende FN-oppdragene Norge har deltatt i, og krigføringen i Afghanistan.
 • Rødgrønn eller borgerlig, kronikk av Snorre Valen i Adresseavisa 17.10.12
  Jeg har så klart tenkt å bidra til å forhindre en borgerlig regjering, men på veien dit kan det jo være interessant å få noen avklaringer på hva slags politikk de borgerlige tenker å føre. Med FNs 67. generalforsamling som bakteppe er det spesielt interessant å gjøre et dypdykk i utenrikspolitikken.Så her er noen utfordringer til mine borgerlige kolleger.
 • Å bruke eierskapet, kommentar av Snorre Valen i Dagsavisen (nye meninger) 24.08.12
  Gjennom Statens Pensjonsfond Utland (vanligvis omtalt som pensjonsfondet eller oljefondet) eier vi, du og jeg, en prosent av verdens produksjonsmidler. Det er helt ufattelig mye mer eiendom enn våre fem millioner mennesker skulle tilsi. Det lille sosialdemokratiske berget i nord er en av verdens største eiere.

Redaktør: Arnfinn Nygaard
Sist oppdatert: 12. januar
Om disse sidene
Sidene er utarbeidet med økonomisk støtte fra NoradUtforming og publiseringsløsning fra Noop.