Post: Storgata 11, 0155 Oslo   E-post: rorg@rorg.no

Internasjonale utviklingsspørsmål

Ressurssider fra RORG-Samarbeidet

Nyheter:

- Paul Wolfowitz er en glitrende kandidat til toppjobben i Verdensbanken, sier Aksel Nærstad i Utviklingsfondet

"USAs viseforsvarsminister Paul Wolfowitz er en av haukene i USA og en av hovedarkitektene bak krigen mot og okkupasjonen av Irak. Wolfowitz er en av lederne for det ekstremt høyreorienterte, nykonservative miljøet i USA. Når president Bush utnevner Wofowitz som USAs kandidat til ny president i Verdensbanken, er det ingen tvil om hensiktene," sier informasjonsansvarlig i Utviklingsfondet Aksel Nærstad.
Onsdag 16. mars 2005

 Pressemelding fra Utviklingsfondet 16.03.05
(for ytterligere informasjon, se Kamp om makt og toppjobber - i FN, WTO og Verdensbanken, RORG-Samarbeidet 14.03.05)

 "Paul Wolfowitz er en glitrende kandidat til toppjobben i Verdensbanken for å føre USAs aggressive utenrikspolitikk videre i banken og øke presset på utviklingslandene for at de skal  danse etter USAs pipe. Wolfowitz vil føre krig mot de fattige," sier Nærstad.  "Wolfowitz personifiserer kritikken som er reist gjennom flere tiår om at Verdensbanken er et redskap for en markedsliberalistisk politikk og for å tjene USAs interesser på bekostning av verdens fattige."
 
Nærstad mener at den norske regjeringen umiddelbart må gå ut å si at Wolfowitz er fullstendig uakseptabel som president i Verdensbanken. "Det er hårreisende at Utenriksdepartementet ikke har gått ut mot kandidaturet til Wolfowitz, men sier en vil konsultere med andre Europeiske stater før en uttaler seg," sier Nærstad. "USA har alltid hatt presidenten i Verdensbanken, og når Bush  har nominert Wolowitz, skal det mye til å forhindre utnevnelsen. Regjeringen må nå med en gang si NEI TIL WOLFOWITZ! " sier Nærstad
 
"Utnevnelsen av Wolfowitz som USAs kandidat til president i Verdensbanken, og hele prosessen rundt valg av president, viser hvor galt en av verdens mektigste institusjoner styres. De rikeste styrer direkte over skjebnen til de fattigste i verden. Banken bør styres demokratisk av verdens land og presidenten bør være fra et utviklingsland," sier Nærstad.
 
For mer informasjon og kommentarer, kontakt
Aksel Nærstad
Informasjonsansvarlig i Utviklingsfondet
tlf 48 25 82 85
aksel@u-fondet.no


Redaktør: Arnfinn Nygaard
Sist oppdatert: 13. januar
Om disse sidene
Sidene er utarbeidet med økonomisk støtte fra NoradUtforming og publiseringsløsning fra Noop.