Post: Storgata 11, 0155 Oslo   E-post: rorg@rorg.no

Internasjonale utviklingsspørsmål

Ressurssider fra RORG-Samarbeidet

2010: FNs klimamøte i Cancun:

Klimainnspill og -perspektiver fra Sør

Her har samler vi informasjon om og lenker til klimainnspill og -perspektiver fra Sør.

South Centre (Sør-senteret i Geneve)
Sør-senteret i Geneve er utviklingslandenes "tenketank" og var i forbindelse med klimatoppmøtet i København i 2009 særlig opptatt av betydningen av å følge FN-sporet (les mer her). Deres innspill og perspektiver når det gjelder klimaspørsmål er samlet på deres egne nettsider (se her).

Folkenes klimakonferanse i Cochabamba
Etter klimatoppmøtet i København tok Bolivias president Evo Morales initivativet til en "folkenes klimakonferanse" i Cochabamba i Bolivia. Hovedutfordringen fra konferansen ble formulert slik av Bolivias president Evo Morales da han besøkte Norge i mai: skal vi redde moder jord eller kapitalismen? (les mer her). Mer informasjon om folkenes klimakomferanse og erklæringen fra denne kan du finne på konferansens egen nettsider (se her).

Third World Network (TWN) om klimaendringer
TWN er et sør-basert nettverk av organisasjoner og enkeltpersoner som arbeider med internasjonale utviklingsspørsmål og bl.a. følger de internasjonale klimaforhandlingene. På sine nettsider har de egne samlesider om klimaendringer (se her).

Felleskampanjen "Klima sett fra Sør"
Klimaendringene vil gjøre de fattige i utviklingsland enda mer sårbare enn de er i dag. Dette har Utviklingsfondet, Regnskogsfondet, WWF, Norges Naturvernforbund, Miljøagentene, Fremtiden i våre hender og Spire sammen satt fokus på i felleskampanjen «Klima sett fra Sør». Dette kan du lese mere om på Utviklingsfondet nettsider (se her).


Redaktør: Arnfinn Nygaard
Sist oppdatert: 12. januar
Om disse sidene
Sidene er utarbeidet med økonomisk støtte fra NoradUtforming og publiseringsløsning fra Noop.